Тимът на Манчестър Юнайтед е споделил на своя футболист Неманя Матич, че ще се възползват от клаузата в договора му, която ще го задържи на „Олд Трафорд“. Причината е многото контузени футболисти на „червените дяволи“ в центъра на терена, сред които са Пол Погба и Скот МакТоминей. Сегашният договор на сърбина изтича през това лято.

От началото на сезона Матич е използван доста рядко от мениджъра Оле Гунар Солскяер и се спекулираше, че ще напусне през януари. Той има едва шест мач във Висшата лига и три в Лига Европа.

Според „The Sun“ удължаването на контракта ще бъде използвано само, за да може Юнайтед да вземе добра сума при негова продажба през лятото. Очаква се „червените дяволи“ да поискат за 31-годишния полузащитник около 15 милиона паунда през идното лято.

Интересна статистика показва обаче, че през този сезон, когато Матич е не терена за Юнайтед отборът има повече сухи мрежи отколкото, когато е на скамейката. В 10-те мача, в които е играл за „червените  дяволи, отборът има 8 чисти мрежи, докато в останалите 23 мача, в които не е взел участие – 3 чисти мрежи.