Полузащитникът на Тотнъм Хотспър - Пиер-Емил Хойберг, ще продължи кариерата си в Олимпик Марсилия, пишат L’Equipe и Foot Mercato. Съобщава се, че френският гранд е постигнал споразумение с „шпорите“ за взимането на датския национал под наем, като в края на сезона ще трябва да откупи задължително правата му за 15 милиона евро. Халфът пък ще подпише четиригодишен договор на „Стад Велодром“.

Марсилия беше на пазара за опитен полузащитник и изглежда, че си е намерил такъв в лицето на 28–годишния Хойберг, който изпадна в немилост при мениджъра Англелос Постекоглу.

Foot Mercato съобщава, че датчанинът също е поискал да заиграе извън Англия след престоите му в Саутхемптън и Тотнъм, с който има договор до другото лято. Преди това той беше част и от германския Байерн Мюнхен.

Новият старши треньор на Марсилия - Роберто Де Дзерби, иска да подсили сериозно отбора си преди началото на новия сезон. До този момент тимът от Южна Франция привлече Мейсън Грийнууд от Манчестър Юнайтед, а също така преговорят с нападателите на Уулвърхемптън Хий-чан Хуанг и на Арсенал Едуард Нкетия.