Отборът на Олимпик Марсилия е влязъл в контакт с Манчестър Юнайтед относно взимането под наем на защитника Ерик Баи. Твърди се обаче, че „червените дяволи“ са готови да пуснат бранителя само с постоянен трансфер.

„L’Equipe“ твърди, че Марсилия търси централен защитник, след като не успя да задържи Уилям Салиба от Арсенал, а 28-годишният Баи се очертава като тяхна основна цел.

Котдивоарецът започна седмия си сезон на „Олд Трафорд“, но така и успя да си осигури титулярно място, като изигра само седем мача през последния сезон.

Рома също е свързван с трансфер на Баи, както още Милан. В Уест Хем пък обмислят да вземат котдивоареца като заместник на продадения на Фулъм Иса Диоп. Сега обаче се смята, че Марсилия води в битката за подписа на защитника, а самият Баи е готов да напусне, за да играе в Шампионската лига.

Но марсилци искат да го вземат само под наем, с опция да направят трансфера постоянен, ако нещата вървят добре. Това обаче не се харесва на Юнайтед, който предпочита да задържи Баи, освен ако не може да го продаде още сега.