Отборът на Олимпик Марсилия е направил предложение да привлече защитника на Арсенал Нуно Тавареш под наем с опцията да го откупи за постоянно. 22-годишният футболист е изправен пред несигурно бъдеще на „Емиратс“ след само един сезон в клуба.

Той пристигна от Бенфика миналото лято и взе участие в 27 мача във всички турнири за „артилеристите“, в които се отчете с един гол и две асистенции. Въпреки това той така и не може да окаже сериозна конкуренция на Киърън Тиърни на левия бек.

По-рано този месец беше съобщено как Арсенал е готов да пусне португалския младежки национал под наем. Италианският Аталанта е един от заинтересованите тимове, но се твърди, че „бергамаските“ ще трябва да се изправят срещу конкуренция от страна на Марсилия.

Сега „Foot Mercato“ пише, че французите вече са пратили официална оферта за играча на лондончани, която е под формата на първоначален наем с опцията за неговото откупуване догодина.

Ако Тавареш премине в Марсилия, Арсенал ще се надява той да впечатли по същия начин, както го направи Уилям Салиба на „Стад Велодром“. Евентуално напускане на португалеца ще отвори вратата на Арсенал за привличането на Лисандро Мартинес от Аякс.

Твърди се, че „артилеристите“ са пратили оферта от 25 милиона паунда за централния защитник, който може да действа и като ляв бек и дефанзивен полузащитник, но тя е била отказана от нидерландския шампион. Интерес към Мартинес, който е аржентински национал, има и от страна на Манчестър Юнайтед.