Нападателят Антони Марсиал ще стане причина Манчестър Юнайтед да заплати още 8,7 милиона паунда по сделката за трансфера му от Монако. Причината е клауза в договора, която предвижда бонус в подобен размер, стига футболистът за изиграе определен брой срещи за националния отбор на Франция.

Наскоро селекционерът на световните шампиони Дидие Дешан призна, че 23-годишният футболист отново си е възвърнал своето „много, много добро ниво”. За мнозина това е ясен знак, че Марсиал отново ще бъде част от плановете на наставника.

Това почти сигурно ще принуди Юнайтед да заплати още 8,7 милиона паунда на Монако заради сделката от 2015 година, която доведе бързоногия техничар на „Олд Трафорд”. В нея е залегнала точка, според която „червените дяволи” дължат бонус на тима от Княжеството, ако в качеството си на техен играч Марсиал натрупа 25 мача за представителния тим на Франция.

Според информациите нападателят, който до момента има 18 срещи за „петлите”, трябва да запише минимум 45 минути в даден мач, за да се причисли той към необходимата бройка.

Марсиал остана извън състава на Франция за триумфалното Световно първенство в Русия през миналата година, но сега изглежда сериозен кандидат да играе основна роля в квалификациите за Европейското първенство. Франция стартира своята кампания с мачове срещу Молдова и Исландия.

В край на януари Антони Марсиал подписа нов дългосрочен договор с Манчестър Юнайтед, след като предишният изтичаше в края на настоящата кампания.