Изпълнителният директор на Интер Джузепе Марота потвърди, че клубът се интересува от Кристиан Ериксен, но призна, че до момента не е осъществил контакт с Тотнъм.

Миналата седмица Sky in Italy съобщи, че Интер е един от няколко клуба, които са свързали с представители на датчанина относно неговото бъдеще. Договорът на 27-годишния полузащитник изтича през лятото и той е свободен да разговаря с чужди клубове този месец.

„Често важни играчи са обект на наш интерес. Ериксен е отличен футболист, чийто контракт изтича през юни, но ние сме разговаряли с Тотнъм. Все още вярвам, че има много клубове, които се интересуват от неговите услуги и ние все още не сме започнали преговори. Това, което ще кажа е, че е много важен и интересен играч. Ние търсим полузащитник и крило. Имаме няколко контакта с компании и агенти, за да се опитаме да подобрим състава си. Все още не сме стигнали до заключение, защото искаме да направим нещата много спокойно“, сподели Марота за Sky Italy.

Ериксен сподели през лятото, че е готов да напусне „шпорите“ и да „опита нещо ново“, но „че всеки трансфер трябва да бъде крачка напред“. Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо пък заяви в петък, че не е сигурен относно това дали датският национал ще напусне клуба този месец. Ериксен изигра 29 мача за лондончани през сезона, в които отбеляза седем гола. /БГНЕС