Бащата на Клаудио Маркизио, който изпълнява и функциите на негов агент, заяви, че все още е рано неговият син да мисли за продължаване на кариерата си далеч от Ювентус и по-специално в Мейджър Лийг Сокър (МЛС).

32-годишният торинец е един от любимците на феновете, но почти не е играл през настоящата кампания. Юношата на „бианконерите” дори след възстановяването си от тежката контузия в коляното трудно намира място на терена.

„Клаудио е спокоен и вече няколко месеца е в добра форма, работи и се подсигурява, че ще бъде готов по всяко време. Все пак треньорът решава”, коментира Стефано Маркизио.

„Ако зависеше от мен, бих направил футбола като баскетбола – без ограничения в смените. Това би увеличило интензивността в играта, но знам, че всичко е една утопия. Всички искат да играят, така е във футбола.”

„Винаги ще се надявам Ювентус да печели, а Клаудио да играе. Това обаче зависи от хиляди различни фактори.”

„Маркизио има още 2 години по договора си, които има желанието да уважи, понеже го е грижа за този клуб. Много неистини се казаха и написаха. Хората си мислеха, че вече сме поели към Германия, Англия или САЩ. Ако клубът каже, че Клаудио вече не е част от проекта, едва тогава ще започнем да се тревожим”, заключи бащата на Маркизио.