Защитникът на Брайтън Марк Кукурея е подал трансферна молба в опит да премине в Манчестър Сити. Според „Sky Sports“, развитието не е променило позицията на „чайките“, които твърдо не искат да се разделят с 24-годишния футболист.

Брайтън отхвърли оферта от 30 милиона паунда за фулбека от шампиона на Англия, като оценява испанеца на 50 милиона паунда. Кукурея се наслади на много успешен дебютен сезон във Висшата лига, след като пристигна от Хетафе в сделка за около 15 милиона паунда миналото лято.

Сити искат да се подсилят в лявата зона на защитата си след трансфера на Олександър Зинченко в Арсенал. Мениджърът на „гражданите“ Хосеп Гуардиола потвърди интереса на тима в тази зона на терена, но не пожела да коментира слуховете за Кукурея, като заяви:

„Той е играч на Брайтън, не мога да кажа нищо повече. Ако не успеем да привлечем играч на тази позиция, имаме Жоао Кансело, Джош Уилсън-Есбранд и Нейтан Аке“, каза испанецът, който потвърди, че Аймерик Лапорт ще отсъства до септември след операция на коляното.