Плеймейкърът на Борусия Дортмунд Марио Гьотце е готов да премине в Ливърпул, за да играе още веднъж под ръководството на Юрген Клоп, твърдят медии в Англия и Германия.

Световният шампион от 2014-а счита, че се намира на кръстопът в кариерата си и му предстои важно решение. Ако се вярва на британския таблоид „Сън”, 26-годишният играч не счита завръщането си в Дортмунд за успешен ход.  Офанзивният халф облече жълто-черната фланелка на родния си клуб през лятото на 2016-а година след 3 много трудни сезона в Байерн Мюнхен. Февруари 2017-а обаче донесе неприятната новина за метаболитното заболяване на футболиста, заради което той пропусна остатъка от кампанията. През миналия сезон 2017/2018 обаче Гьотце не показа познатата форма и не успя да играе редовно, като по една или друга причина пак прекара големи периоди от време извън терените.

Логичното се случи и героят, който вкара победния гол срещу Аржентина в продължението на финала в Мондиал 2014, сега остана извън състава на Германия за Световното първенство в Русия.

Наскоро Гьотце даде просторно интервю в Германия, в което говори за раздялата с Байерн и не на последно място за възхищението си спрямо Юрген Клоп. „Реших да напусна Байерн Мюнхен и още тогава Юрген демонстрира интерес да ме вземе в Ливърпул. Аз също бях заинтригуван от възможността отново да работим заедно. Този вариант все още ме вълнува. Клоп е треньор от световна величина и точно затова винаги е опция пред мен”, каза Гьотце.

Още по темата:

Гьотце се ожени тайно за прелестната Ан-Катрин

Гьотце във възторг след раздялата на Борусия с Щьогер