Един от най-силните играчи на Ливърпул през изминалия сезон Садио Мане разкри, че по-рано в кариерата си е бил на кръстопът, заради който е съществувал вариант никога да не стигне до „Анфийлд”.

Сенегалецът подписа с „червените” през 2016 година, когато те платиха на Саутхемптън 34 милиона паунда. Оттогава досега той подобряваше представянето си във всеки сезон в Ливърпул, като през изминалата кампания 2018/2019 триумфът с титлата от Шампионската лига беше придружен от личен голов рекорд за нападателя – 26 попадения във всички турнири. Общо за мърсисайдци 27-годишният Мане има 123 мача и 59 гола.

Нищо обаче можеше да не е същото за него, ако през 2014-а той беше взел друго решение вместо трансфера в Саутхемптън. Всъщност сега Мане позволи да разкрие, че не е бил особен привърженик на идеята да заиграе за „светците”.

„Трансферът ми от Залцбург в Саутхемптън беше труден и много сложен. Ще ви кажа истината. Саутхемптън е много добър клуб, но не исках да отивам там. Нещата бяха наистина заплетени”, разказа един от тримата голмайстори на Висшата лига за миналата кампания.

„Целта ми по онова време беше да премина в Борусия Дортмунд, защото Юрген Клоп ме искаше. Залцбург обаче бяха постигнали договорка със Спартак Москва. Те много желаеха да ме продадат в Русия, за да изкарат най-много пари.”

Садио Мане: Бях много близо до Манчестър Юнайтед

„Дортмунд беше готов да плати 12 милиона евро. Аз казах, че не искам да играя в Русия. Мечтата ми винаги е била да се подвизавам в най-силните първенства.”

„Историята създаде проблеми между мен и клуба. Пропуснах един мач, а Залцбург беше елиминиран от Шампионската лига. Оттам започнаха да твърдят, че вината е моя. Отказаха предложението на Дортмунд, а аз нямаше да отида в Москва. Тогава на хоризонта излезе Саутхемптън.”

„Реално нямах особен избор, така че отидох в Саутхемптън. Не можех да остана в Залцбург, нямаше как да ида в Дортмунд или Москва, затова подписах с тях.”

Впоследствие Ливърпул сбъдна мечтата на сенегалеца да работи заедно с Клоп и в момента той е повече от щастлив. „Клоп наистина е специален треньор. Той разполага с много качества и отличителни характеристики, но това, което наистина ме порази, е колко наистина, наистина добър човек е той извън футболния терен”, заяви Мане.

„Неговата човещина ме докосна, това е нещо наистина рядко в света на футбола. Особено в света на футбола. Той е треньор, който обича играчите си, винаги е на линия за тях. В същото време им дава отговорности. Ние, футболистите сме готови да направим всичко за него! Ще дадем всичко за него на терена, без значение дали става дума за тренировка или мач. Той е мениджърът, който ще те накара да тръгнеш на война”, добави Мане.