Отборът на Мачестър Сити е готов да включи защитника Ерик Гарсия в офертата за бранителя на Наполи Калиду Кулибали, който е цел №1 на мениджъра Пеп Гуардиола за подсилване на отбранта, твърди „Sky Sports Italy".

Двата клуба от доста време преговарят за трансфера на Кулибали, като дори и президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис призна за интереса на "гражданите". Босът на „партенопеите“ е готов да се раздели с 29-годиншя сенегалец, стига обаче да получи сумата, която иска за него.

Включването на Ерик Гарсия като част от сделката може и да наклони везните в полза на Манчестър Сити, тъй като така в Наполи ще имат готов заместник на Кулибали.

19-годишният испанец е продукт на школата на Барселона, като се заговори, че „каталунците“ искат да го върнат обратно в състава си.

Гарсия бе привлечен на "Етихад" през 2017 година. Гуардиола обаче напоследък все по-често започна да дава шанс на младока, който вече има 23 мача за „небесно-сините", но защитникът отказа да поднови договора си, който изтича следващото лято.