Английският шампион Манчестър Сити се включва в борбата за централния защитник на Наполи Ким Мин-Дже. 26-годишният южнокореец е обект на интерес още от страна на градския съперник Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Тотнъм.

The Sun обаче твърди, че мениджърът на „гражданите“ – Хосеп Гуардиола, харесва качествата на Ким, който премина в Наполи от Фенербахче едва през миналото лято за 18 милиона евро. Силният физически и агресивен Ким се превърна в една от звездите на Серия А след отличния си първи сезон, като се споменава, че той има клауза за откупуване от 45 милиона евро. Италианците пък се надяват да подновят договора му, но се смята, че бранителят иска да премине в Англия.

През лятото Ман Сити ще се раздели с Аймерик Лапорт и Гуардиола вече набелязва негови заместници, като вариант е и Йошко Гвардиол от РБ Лайпциг, който обаче има откупна клауза от 110 милиона евро. 21-годишният хърватин вероятно също ще напусне Бундеслигата. Миналата година той беше много свързван с Челси, но до трансфер така и не се стигна.