Английският шампион Манчестър Сити проявява интерес към защитника на Аталанта Джорджо Скалвини. 19-годишният играч впечатлява с представянето си за отбора от Серия А. Той беше сочен като алтернатива на Йошко Гвардиол през лятото, а според Calciomercato „гражданите“ прождължават да се интересуват от услугите му. Изданието допълва, че се очаква той да струва около 44 милиона паунда.

Скалвини стартира в девет от десетте мача на Аталанта във всички турнири досега този сезон. Той също така стана редовен футболист на Италия, като вече записа седем мача за „адзурите“.

Сити може да го добави към впечатляващата си група от централни защитници, след като е похарчил над 200 милиона паунда за тази позиция през последните три години. Рубен Диас струваше 64,5 милиона паунда, Нейтън Аке - 41 милиона паунда, 15 милиона паунда за Мануел Аканджи, както и 77 милиона паунда за Гвардиол.

Съобщава се, че и германският шампион Байерн Мюнхен също ще се опита да доведе Скалвини в Германия, докато интерес към него от Италия проявява Ювентус.