Манчестър Сити се очаква да финализира трансфера на бразилския вратар Едерсон Мораеш от Бенфика до края на деня.

„Гражданите“ ще платят 40 милиона паунда за Едерсон на португалския гранд.

Според последните информации, ръководствата на Манчестър Сити и Бенфика са постигнали споразумение за сделката, но английският клуб трябва да уточни финалните подробности по нея с отбора на Рио Аве, който все още притежава част от правата на 23-годишния вратар.

Едерсон се очаква по-късно днес да пристигне в Манчестър, за да премине задължителните медицински изследвания и да финализира трансфера си на „Етихад“.

Манчестър Сити през миналата седмица обяви своята раздяла с Уили Кабайеро и привличането на нов вратар бе от изключителна важност за клуба.

Едерсон призна, че "вероятно" е изиграл последния си мач с екипа на Бенфика.

23-годишният бразилец спечели титлата и купата на Португалия с "орлите“.

"Все още не знам, но вероятно това беше последният ми мач за Бенфика", заяви Едерсон след победата на столичани с 2:1 срещу Витория Гимараеш на финала за купата на страната.

Ман Сити не се бави и представи Силва

С привличането на Едерсон, Манчестър Сити е много вероятно да се раздели с Клаудио Браво, който бе взет от Барселона в края на миналия летен трансферен прозорец. Чилийският вратар разочарова с изявите си за „небесносините“ през миналата кампания.

Много вероятно изглежда Манчестър Сити да привлече аржентинския страж Херонимо Руи от Реал Сосиедад. Смята се, че английският клуб държи част от правата на Руи.

Джо Харт също е собственост на Сити, но през последната кампания беше преотстъпен в италианския Торино. Той със сигурност няма да се завърне в италианския клуб през следващия сезон.