Английският и европейски шампион Манчестър Сити ще се стреми да си осигури услугите на централния защитник на РБ Лайпциг - Йошко Гвардиол, преди да се насочи към подсилване на полузащитата си, пише Daily Mail.

След като „гражданите“ подписаха с Матео Ковачич от Челси преди два дни, от „Етихад“ също се стремят да решат бъдещето на Бернардо Силва и Рияд Марез, след като се оттеглиха от надпреварата за привличането на Деклан Райс от Уест Хем. Сити отказа да изравни офертата на Арсенал от 105 милиона паунда за английския национал, сума, която отиваше по-далеч от тяхната оценка за полузащитника.

Спечелилият требъл отбор на Хосеп Гуардиола сега работи по сделка за Гвардиол, след като се очаква Аймерик Лапорт да си тръгне от „Етихад“. Смята се, че трансферът на хърватския бранител не зависи от изходящите трансфери, но Лайпциг иска рекордните за защитник 100 милиона евро за правата му, преди клаузата му за откупуване да влезе в сила през следващата година.

Dai;y Mail разкрива също, че другите нови попълненя обаче ще зависят от Силва и Марез. Към двамата има интерес от страна на Ал Хилал в Саудитска Арабия, а от португалеца се интересува още и френският шампион Пари Сен Жермен.

Едно от имената, които са свързвани със Сити, е младежкият национал на Испания  - Габриел Виега от Селта Виго, който има освобождаваща клауза от 35 милиона паунда.