Английският шампион Манчестър Сити ще се насочи към звездата Хърватия Йошко Гвардиол, ако се разделят с Аймерик Лапорт през лятото. Френският гранд Пари Сен Жермен проявява сериозен интерес към испанския централен защитник, който се бори за титулярното място през този сезон на „Етихад“.

Daily Star твърди, че от Сити са готови да изслушват оферти от над 60 милиона паунда за 28-годишншя Лапор и да използват тези пари, за да финансират привличането на защитника на РБ Лайпциг Гвардиол.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

Хърватският национал отбеляза попадение за „биковете“ срещу „гражданите“ миналия месец при равенството 1:1 в първия мач от 1/8-финалите в Шампионската лига между двата тима. Мениджърът Хосеп Гуардиола харесва качествата на бранителя и е твърдо решен да го вземе в състава на „небесно-сините“.

Челси, Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Реал Мадрид обаче също преследват 21-годишния Гвардиол, като се смята, че „сините“ са начело на опашката. Лондончани бяха близо до привличането му миналото лято, но от Лайпциг отказаха да го продадат. Ако тимът на Греъм Потър обаче пропусне да се класира за Шампионската лига през следващия сезон, шансовете им за това да вземат Гвардиол ще бъдат сериозно застрашени.

Това може да отвори пътя на Сити, ако и Лапорт, който е роден във Франция, се насочи към ПСЖ. Гвардиол подписа нов договор с РБ Лайпциг през декември до 2027-а година и включва откупна клауза от 110 милиона евро. Въпреки това се твърди, че клаузата няма да влезе в сила преди началото на 2024-а година, но това няма да спре германския тим да поиска и рекордна сума за своя основен бранител.