Манчестър Сити е взел решение да продаде Габриел Жезус през летния трансферен прозорец, за да може клубът да привлече Жоао Феликс от Бенфика, твърди „The Guardian“.

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола настоява за привличането на 19-годишния футболист.

Манчестър Сити ще трябва плати 100 милиона паунда, ако иска да привлече Феликс. Това е сумата, която е записана в освобождаващата клауза на футболиста в договора му с Бенфика.

Младият Феликс има 18 гола в 41 мача във всички турнири за Бенфика от началото на сезона и е определян за един от най-талантливите португалски футболисти. Според медиите младежкият национал е желан от редица водещи европейски клубове, но за момента интересът на Сити е най-конкретен и те изглеждат най-близо до подписа му.

Според „Sky Sports“, "гражданите" виждат в лицето на Феликс дългосрочен заместник на 33-годишния Давид Силва, чийто договор с клуба изтича в края на следващия сезон

От Бенфика вече водят преговори за нов договор, който да покачи освобождаващат аму клауза до 200 милиона евро (180 милиона паунда).

Манчестър Юнайтед, Ювентус и Реал Мадрид проявяват също много сериозен интерес към младока, който е определян като „новия Кристиано Роналдо“.

22-годишният бразилец има 46 мача за Манчестър Сити през настоящия сезон.

Жезус има 22 гола за „гражданите“ през сезона, въпреки че има много сериозно ограничено игрово време.

Манчестър Сити е готов да разгледа всяка една оферта, която постъпи в клуба за Габриел Жезус.