Шампионът на Англия Манчестър Сити ще изправи първата си оферта за Марк Кукурея в близките няколко дни. Според трансферния гуру Фабрицио Романо левият бранител на Брайтън е сред основните трансферни цели на Хосеп Гурдиола.

Бившият играч на Барселона записа много силен сезон с екипа на „чайките“, след като бе привлечен през миналото лято от Хетафе. Кукурея изигра 35 мача и отбеляза един гол срещу Манчестър Юнайтед.

Брайтън иска 50 милиона паунда за 23-годишния испанец. Той вероятно ще стане втория ключов играч на „чайките“, който ще напусне клуба през това лято след Ив Бисума. Очаква се полузащитникът да премине всеки момент в Тотнъм за сума от около 25 милиона паунда.

През миналия сезон Жоан Кансело често започваше като ляв краен бранител, въпреки че естествената позиция за португалеца е отдясно. Олександър Зинческо е другият играч, използван от Гуардиола на този пост. Твърди се обаче, че украинецът вероятно ще напусне „Етихад“ през лятото. Единственият номинален ляв бек Бенжамен Менди отдавна не влиза в плановете заради проблемите, които има с правосъдието.