Както през миналия януари, когато купи Аймерик Лапорт от Атлетик Билбао, по всичко изглежда, че Манчестър Сити отново ще насочи усилията си към купуването на играч от Ла Лига, а набелязаният от Хосеп Гуардиола е Жуниор Фирпо от Реал Бетис.

22-годишният футболист се справя еднакво добре, като ляв бек и ляво крило, което предоставя страхотна възможност на „гражданите“ да се подсилят и в двете позиции с неговото привличане.

Гуардиола има сериозни проблеми най-вече за позицията на ляв бек, където Бенжамен Менди се възстановява от контузия, а мениджърът на Манчестър Сити е недоволен от представянето на Фабиан Делф и Олександър Зинченко. Украинският футболист дори се очаква да бъде разкаран от „Етихад“ през януари, ако бъде взет нов играч на този пост.

Гуардиола е обсъдил с ръководството на Манчестър Сити различните варианти, с които отборът може да се подсили именно в тази зона. Пеп се е спрял на Фирпо, който се представя изключително силно през цялата 2018 година.

От Манчестър Сити вече са обсъдили възможността директно да активират освобождаващата клауза, която е записана в договора на Фирпо с Бетис. Тя възлиза на 45 милиона паунда.

Договорът на Фирпо с андалусийския клуб е до лятото на 2023 година.