Английският шампион Манчестър Сити подготвя трансфер за полузащитника на Уест Хем Юнайтед Лукас Пакета през лятото, ако Бернардо Силва пеши да напусне клуба. 26-годишният Пакета блести за „чуковете“, откакто се присъедини към лондончани от Олимпик Лион през лятото на 2022-а година срещу рекордните за клуба 50 милиона паунда.

Халфът  беше един от ключовите играчи на „чуковете" този сезон, но получи контузия в прасеца през декември и оттогава тимът на Дейвид Мойс не успя да спечели в седем поредни мача без него. Сити беше свързван с трансфер на Пакета още през миналото лято, но сделката попадна, след като се разкри, че бразилецът е бил обект на разследване на ФА заради предполагаеми нерегламентирани залагания, като разследването все още не е приключило.

Но, според The ​​Telegraph, Пакета, който отрича обвиненията, остава в радара на Сити и се смята за човек, който може да замести Бернардо Силва в халфовата линия на „гражданите“. Португалската звезда има 337 мача за седем сезона на „Етихад“ и е един от най-надеждните играчи на Гуардиола през последните години.

Въпреки това, Силва редовно е свързван с трансфер, като Пари Сен Жермен, Барселона и клубовете от Саудитска Арабия се смята, че имат интерес към него, въпреки че той написа нов двугодишен договор със Сити миналото лято на фона на спекулациите около бъдещето му. 29-годишният футболист, който изрази желание да се завърне в родния си клуб Бенфика в някакъв момент от кариерата си, се радва на още една впечатляваща кампания, отбелязвайки осем гола и добавяйки четири асистенции в 31 мача до момента.