Отборът на Манчестър Сити е готов да направи изненадващ опит да подпише с Алексис Санчес от Манчестър Юнайтед, твърдят медиите в Чили. Очакваше се 31-годишният нападател да се присъедини към тима на Пеп Гуардиола през януари 2018 година, но тогава "червените дяволи" изпревариха своите градски съперници и сключиха сделка с Арсенал. 

Въпреки това, Санчес не успя да покаже качествата си на „Олд Трафорд“ и записа само пет гола в 45 мача за тима. Преди началото на този сезон Юнайтед го прати под наем в Интер. Твърди се, че двата отбора преговорят за постоянен трансфер на 31-годишния Санчес, като "нерадзурите" са готови да му плащат заплатата в размер на 400 000 паунда на седмица.

Чилийският вестник "La Cuarta" обаче съобщава, че Сити се е свързал с представителите на Санчес, за да разбере какво е поискал нападателя по време на преговорите си с Интер. Докладът също така твърди, че Юнайтед изискват 17 милиона паунда, за да се разделят със Санчес.

Междувременно Интер имат желание да удължат наема на Санчес за втори път, така че той да бъде на разположение и за мачовете в Лига Европа следващия месец. 

След рестарта на Серия А, през юни, Санмес има два гола и седем асистенции в 10 участия за Интер.