Ръководството на Манчестър Сит е в напреднали преговори с босовете на РБ Лайпциг за привличането на централния защитник Йошко Гвардиол. 21-годишният футболист е считан за един от най-добрите защитници в света и може да се превърна в най-скъпия бранител в историята на футбола.

Според информацията на Sky Sports, „гражданите“ все още не са отправили официална оферта за хърватския национал, но това ще се случи скоро. Самият Гвардиол е изявил желание да заиграе за шампионите на Европа.

„Йошко и неговите съветници ни казаха, че той иска да премине в Манчестър Сити", заяви директорът на РБ Лайпциг Макс Еберл пред местната медия Leipziger-Volkszeitung.

Гвардиол има договор с немския клуб до лятото на 2027-а година и има освобождаваща клауза от 110 милиона евро, която влиза в сила през 2024-а година. Журналистът на The Telegraph – Пол Джойс, пише, че английският и европейски шампион е „близо“ до привличането на централния защитник това лято, след като са засилили преговорите.

Роденият през 2002-а година защитник вече има 21 мача и два гола за националния отбор на Хърватия, като той се разписа в мача за третото място на Световното първенство в Катар, в който Хърватия победи Мароко с 2:1. Миналото лято той бе искан от лондонските Челси и Тотнъм.