Отборът на Манчестър Сити все още се надява да подпише с Калиду Кулибали за 75 милиона паунда, но без да има пряк контакт с неговия клуб Наполи, твърди „Daily Star“. Мениджърът на „гражданите“ - Пеп Гуардиола иска да подсили своята защита и се смята, че сенегалецът е негова основна трансферна цел.

Президентът на Наполи Аурелио де Лаурентис призна миналата седмица, че проблемите между двата клуба ще затруднят трансфера на Кулибали в Сити. Но Гуардиола е споделил на председателя на Сити Халдун Ал-Мубарак да направи всичко необходимо, за да привлече 29-годишния централен бранител.

Според изданието шефовете на „гражданите“ са инструктирали агента на Кулибали Фали Рамадами да действа като посредник в опит да договори сделката, която да го превърне в един от най-скъпите защитници в световния футбол. Рамадами е пътувал до Манчестър, за да обсъди колко са готови да платят в Сити за негови клиент.

Очаква се той да пътува обратно до Неапол тази седмица, за да се срещне с Де Лаурентис с надеждата да приеме офертата на „небесно-сините“.

Манчестър Сити вече привлече един централен защитник в лицето на Нейтън Аке то Борнемут за 40 милиона пуаунда. В отбора пък са са готови да изслушат предложения за Джон Стоунс, докато испанският национал Ерик Гарсия иска да се завърне в Барселона.