Манчестър Юнайтед засилва интереса към нападателя на Наполи Виктор Осимен, след като за пореден път този сезон скаути на „червените дяволи“ са пътували до Италия миналата седмица, съобщава Daily Star. Представителите на 20-кратните шампиони на Англия са били в Неапол в сряда за втория четвъртфинал в Шампионската лига срещу Милан. Въпреки че домакините загубиха с общ резултат 1:2, Осимен отбеляза в реванша, който завърши 1:1. По този начин нигериецът вече има 26 гола в 31 мача този сезон.

Към днешна дата Наполи не е започнал преговори за нов договор със своя голмайстор, който има още две години от настоящия си контракт, подписан през септември 2020-а година, когато пристигна от Лил за 80 милиона евро. Смята се, че забавянето се дължи на продължаващия интерес на Юнайтед, като италианците не са против идеята да го продадат за сериозна сума.

Gulliver/GettyImages
49 снимки

А фактът, че мениджърът Ерик тен Хаг и екипът му все още следят формата на Осимен толкова внимателно, показва, че той  бива възприеман като отлична алтернатива на тяхната топ цел Хари Кейн това лято. Юнайтед се води фаворит за подписа на голмайстора на Англия и Тотнъм, ако той откаже да удължи договора си и принуди лондончани да го продадат, вместо да го загубят без пари година по-късно.

Но „червените дяволи“ са предпазливи, тъй като знаят, че президентът на „шпорите“ - Даниел Леви, емного труден за убеждаване, особено, след като се очаква да поиска поне 100 милиона паунда за голямата си звезда. Нуждата на Тен Хаг от нов класен нападател отново излезе на преден план след отпадането от Лига Европа миналата седмица.

Кейн може да гарантира попадения, но вече на 31 години той навлиза в залеза на кариерата си. Това прави Осимен, който ще струва подобна сума, по-привлекателна дългосрочна инвестиция. Но в същото време, за разлика от Кейн, ръководството на „Олд Трафорд“ е изправено пред ожесточена конкуренция за африканската сензация от страна на Челси, Пари Сен Жермен и Байерн Мюнхен.