Манчестър Юнайтед се насочва към трансфер на полузащитника на Борусия Дортмунд Джуд Белингам, въпреки че битката за подписа на 19-годишния футболист може да увеличи цената му до на 100 милиона паунда.

Докато отбори като Реал Мадрид, Ливърпул и Манчестър Сити могат да му предложат по-лесен път към спечелването на трофеи, „The Telegraph“ съобщава, че Юнайтед ще кажат на Белингам, че могат да предложат шанса да бъдат част от печеливш отбор със самото си пристигане на „Олд Трафорд“.

„Клубът ще твърди, че е по-добре Белингам да се присъедини към отбор, който иска да изгради нова машина за печелене на трофеи, отколкото към клуб като Манчестър Сити или Реал Мадрид“, пише по-конкретно изданието.

Освен Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Реал Мадрид, „The Mirror“ обаче вярва, че Ливърпул е фаворитът за привличането на Джуд Белингам, като бащата на младия полузащитник предпочита синът му да премине на „Анфийлд“.

Въпреки че се очаква подобен трансфер да се окаже рекорден в историята на мърсисайдци, шефовете на клуба са дали обещание пред мениджъра Юрген Клоп, че ще направят всичко възможно, за да може английският национал да заиграе за „червените“.

Изданието допълва, че другият основен фаворит за Белингам - Реал Мадрид, ще има затруднения в привличането на 19-годишния Белингам, след като беше потвърдено по-рано тази седмица, че „кралете“ ще дадат 60 милиона евро за тийнейджъра на Палмейрас - Ендрик. Също така на „Сантиаго Бернабеу“ не смятат да хвърлят сериозни средства в момента, особено предвид продължаващото обновяване на стадиона на европейския шампион.