Манчестър Юнайтед ще се насочи към полузащитника на Челси - Мейсън Маунт, през лятото като алтернатива на звездата на Борусия Дортмунд Джуд Белингам, твърди The Sun. „Червените дяволи“ са един от многото клубове, които имат интерес към 19-годишния халф на „вестфалци“, но в конкуренцията на Реал Мадрид и Ливърпул мениджърът Ерик тен Хаг оглежда и други варианти.

А именно Маунт се смята за идеалното попълнение за бъдещите планове на нидерландеца. Бъдещето на 24-годишния халф на „Стамфорд Бридж“ е несигурно на фона на спрените преговори за нов договор. Настоящият контракт на Маунт изтича през лятото на 2024-а година.

Gulliver/GettyImages
57 снимки

Поради тази причина от Челси ще бъдат готови да продадат английския национал, ако не се стигне до споразумение между двете страни. Изданието пише, че „сините“ ще изслушват оферти на стойност от около 50 милиона паунда за своя футболист.

Големият съперник на Ман Юнайтед – Ливърпул, също има сериозен интерес към Маунт, въпреки че основна цел им остава Белингам.

Gulliver/GettyImages
63 снимки

Тен Хаг пък ще иска на първо място да бъде взет нов нападател, а голмайсторът на Тотнъм - Хари Кейн е приоритет, но и съотборникът му в националния отбор – Маунт, се смята за подходящо попълнение, редом до звездата на „шпорите“.

В същото време от „Олд Трафорд“ се очаква да си тръгнат капитана Хари Магуайър, нападателят Антони Марсиал и полузащитникът Скот МакТоминей. Футболисти като Аарън Уан-Бисака и Алекс Телеш, който е под наем в Севиля, също може да напуснат „червените дяволи“ през лятото.