Отборът на Манчестър Юнайтед възнамерява да подпише с нов централен защитник през летния трансферен прозорец. „Manchester Evening News“ твърди, че „червените дяволи“ са провели първоначални разговори с представителите на Антонио Рюдигер, който има договор с Челси само до края на сезона, но е малко вероятно германският национал да се присъедини към тях.

Източници, близки до играча, твърдят, че Рюдигер иска да напусне лондончани, но в същото време да се присъедини към отбор, който ще играе в Шампионската лига през следващия сезон. Въпреки че Юнайтед изостава на три точки от четвъртия Тотнъм, следващите им три мача са като гост на Ливърпул и Арсенал, както и срещу Челси на „Олд Трафорд“.

Юнайтед привлече Рафаел Варан от Реал Мадрид през лятото, но пропусна 15 мача поради контузии или болест. Французинът беше основна цел на Юнайтед, а централният бранител на Виляреал Пау Торес негова алтернатива. Торес помогна на „жълтата подводница“ да стигне до полуфиналите на Шампионската лига тази кампания и вероятно ще попадне в състава на Испания за предстоящото Световното първенство.

21 снимки

Юнайтед вече е допуснал 44 гола във Висшата лига – толкова, колкото в 38 мача през миналия сезон. Те са застрашени да пренапишат негативния си рекорд от 54 допуснати гола през сезон 2018/2019, което е най-лошото им представяне в защита от 40 години насам. Хари Магуайър пък имаше много тежък сезон и може да бъде лишен от капитанската лента от новия мениджър Ерик тен Хаг.

В същото време Юнайтед са готови да пуснат Ерик Баи и Фил Джоунс да си тръгнат, като и двамата играчи също са готови да направят следващата крачка. Въпреки че подписа нов договор миналия април, Баи изигра едва седем мача за Юнайтед този сезон, като записа повече участия за националния отбор на Кот д'Ивоар.

30-годишният Джоунс стартира само веднъж за последните две години, докато Аксел Туанзебе също може да напусне след два лоши периода под наем в Астън Вила и Наполи.

Нов полузащитник също е приоритет за Юнайтед през лятото и те вече работят по потенциална сделка за Калвин Филипс от Лийдс Юнайтед. Юнайтед също се стреми да подпише с поне един нападател и може да се наложи да търси резервен вратар, тъй като Дийн Хендерсън е готов да напусне или под наем, или за постоянно в търсене на титулярно място.