Манчестър Юнайтед има интерес да привлече нападателя на Борусия Мьонхенгладбах - Маркюс Тюрам, като свободен агент това лято, но рискува да срещне конкуренция за подписа му в лицето на Интер, който ще търси заместник на Ромелу Лукаку. Белгиецът ще се завърне в Челси това лято, две години след трансфера му от италианския клуб. Това решение от страна на „нерадзурите“ може да застраши плановете на Юнайтед за Тюрам.

25-годишният нападател беше част от отбора на Франция за Световното първенство в Катар, където се понрави с изявите си и се очаква доста от европейските грандове да се опитат да го вземат в редиците си. Той беше свързван с трансфер на „Олд Трафорд“ още януари, но до сделка не се стигна.

Gulliver/GettyImages
35 снимки

Италианското издание La Republicca твърди, че приоритет за мениджъра Ерик тен Хаг през лятото ще бъде нов класен нападател, а Тюрам е на челна позиция в списъка му. Самият футболист също има желание да заиграе във Висшата лига.

Telefoot във Франция също потвърждава за връзката между Юнайтед и Тюрам, като добавя, че нападателят е решен да напусне „Борусия Парк“ след четири сезона в Германия, но Интер, Челси, Байерн Мюнхен и Пари Сен Жермен също са свързвани с французина.

Тюрам отбеляза 44 гола за четири сезона в Гладбах. Той прави най-силната си кампания досега, след като 16 попадения в 29 мача.