Ръководството на Манчестър Юнайтед е готово да предложи 100 милиона евро на Аталанта за младия нападател на тима Расмус Хойлунд. „Червените дяволи“ усилено търсят нов централен нападател, след като на практика нямат такъв в състава, а 20-годишният датски национал е считан за един от най-перспективните на тази позиция.

Интерес към Хойлунд проявяват и други европейски грандове, като се счита, че Пари Сен Жермен също ще се борят за неговия подпис. Именно за това от Юнайтед планират да надвият конкуренцията, като предложат огромната сума на ръководството на Аталанта.

Според британския таблоид The Sun, Хойлунд вече е договори личните си условия с „червените дяволи“ и има желание да заиграе на „Олд Трафорд“. Сега обаче предстои да се разбере с „нерадзурите“ за трансферната сума, а по-рано днес треньорът на италианците – Джан Пиеро Гасперини, разкри, че очаква шефовете на Аталанта да оценят на датчанина на поне 80 милиона евро.

Хойлунд вкара 10 гола и направи четири асистенции в 34 мача за Аталанта, откакто подписа с тима от Щурм Грац през 2022-а година. Той също така има шест гола за този период за националния отбор на Дания, предизвиквайки интереса на клубове в цяла Европа.

Манчестър Юнайтед вече се подсили с двама нови футболисти това лято - халфът Мейсън Маунт и вратарят Андре Онана