Манчестър Юнайтед е на път да се откаже от нападателя на Болоня Джошуа Зиркзее, след като интересът им към 22-годишния нидерландец е намалял. Зиркзее прави чудесен сезон с Болоня, като до този момент е отбелязал 10 гола и е добавил шест асистенции в 27 мача във всички турнири.

22-годишният играч е силно свързван с преминаване във Висшата лига преди летния трансферен прозорец. Съобщава се, че Юнайтед е „анализирал“ потенциален трансфер, като мениджърът Ерик тен Хаг желае да привлече нов нападател. Смята се, че Арсенал, Ливърпул и Манчестър Сити също са заинтересовани от нападателя.

Според Sky Germany, „червените дяволи“ са намалили интереса си към Зиркзее, тъй като на „Олд Трафорд“ смятат да се насочат към други нападатели, сред които Матис Тел от Байерн Мюнхен. Друга причина, поради която Юнайтед е преразгледал собствените си планове, е подобрената форма на Расмус Хойлунд. Първоначално се смяташе, че датчанинът се нуждае от конкуренция за върха на атаката след трудния си старт във Висшата лига. Сега обаче той отбеляза осем гола в последните си седем мача, което се е оказало от решаващо значение в случая.