Вече стана ясно, че Атлетико Мадрид иска от заинтересованите от нападателя Жоао Феликс сумата от около 21 милиона евро за наема му, което е два пъти повече от това, което Манчестър Юнайтед е готов да плати за звездата на Португалия, съобщава „Daily Mail“.

Поради тази причина „червените дяволи“ вече търсят алтернативи, след като са обявили пред Алетико и агента на Феликс - Жорже Мендеш, че испанският клуб трябва да намали сериозно претeнциите си. Източници твърдят, че в момента разговорите са преустановени и това е малко вероятно да се промени.

Арсенал и Челси също имат интерес към 23-годишния нападател, но също е малко вероятно да отговорят на изискванията на Атлетико.

Юнайтед е на пазара за нападател през януарския трансферен прозорец, който да замени съотборника на Феликс в Португалия - Кристиано Роналдо, друг клиент на Мендеш. Мениджърът Ерик тен Хаг искаше клубът да привлече Коди Гакпо, но звездата на ПСВ Айндховен се съгласи да премине в Ливърпул.

След като похарчи близо 250 милиона евро за нови попълнения през лятото, сега Тен Хаг трябва да работи с доста по-ограничен бюджет, който е повлиян и от несигурността около собствеността на Юнайтед, след като семейство Глейзър изрази желание да продаде клуба.