Отборът на Манчестър Юнайтед продължава да буксува сериозно на трансферния пазар. Тимът иска да се подсили с нов полузащитник и нов нападател, като приоритет към момента е закупуването на халф.

Сигурният трансфер на Адриен Рабио от Ювентус се провали поради сериозните финансови изисквания на французина, а Френки де Йонг продължава да се дърпа, тъй като иска да остане в Барселона.

Сега обаче „Marca“ съобщава, че спортният директор на Юнайтед - Джон Мъртоу, който отговаря за трансферите и преговорите, е насочил вниманието си звездата на Реал Мадрид – Каземиро.

Договорът на 30-годишния бразилец с „Лос бланкос“ изтича през лятото на 2025-а година, така че би струвал значително повече от тези 15 милиона паунда, които бяха приготвили за Рабио. Според портала Transfermark.com цената му в момента е 40 милиона евро. Също така обаче трудно Каземиро може да бъде убеден да напусне европейския шампион за отбор, който ще участва в Лига Европа този сезон.

Бразилецът има 63 мача и е пет гола за своята родина, като спечели Копа Америка през 2019-а година. С Реал Каземиро триумфира пет пъти в Шампионска лиги, спечели три пъти Ла Лига, една Купа на Краля, две Суперкупи на Европа и три пъти Световното клубно първенсто.