Манчестър Юнайтед е „осъществил контакт“ с германския шампион Байерн Мюнхен относно привличането на нападателя Матис Тел. 18-годишният французин кара втория си сезон на „Алианц Арена“, след като се присъедини от Рен през 2022-а година и привлече вниманието на клубове в цяла Европа, макар че получаваше ограничени изяви в Бавария.

Sky Sports Germany съобщава, че Юнайтед е в контакт относно възможността да вземе младия французин, като още два неназовани клуба от Висшата лига също са отправили запитвания наскоро. Желанието на „червените дяволи“ е да привлече нов нападател. Мениджърът Ерик тен Хаг наскоро изрази разочарованието си, че клубът не разполага с необходимите средства, за да подпише с нов таран през януари, а Тел е в техния списък за лятото.

Сега изданието добавя, че Тел е решен да остане и да се бори за мястото си в Байерн, тъй като целта му е да стане легенда в клуба, въпреки че баварците възнамеряват да подпишат с нов нападател, който да замени ветерана Ерик Максим Чупо-Мотинг след края на сезона.

Тел, който е способен да играе по зялата ширина на атаката, регистрира шест гола и три асистенции в 27 мача във всички турнири за Байерн този сезон, въпреки че повечето от тези му изяви дойдоха от пейката. Той отбеляза и при победата с 4:3 срещу Юнайтед в груповата фаза на Шампионската лига през септември.

Журналистът Флориан Платенберг съобщава още, че все пак, ако Тел не получи усещането, че Байерн вярва в него занапред, той ще обмисли възможностите си, но преминаването му под наем не е вариант. Ман Юнайтед пък продължава да има интерес към нападателя на Болоня Джошуа Заркзее, който пък е юноша именно на Байерн.