Ръководството на Манчестър Юнайтед е започнало нова офанзива за привличането на централния халф на Барселона Френки де Йонг, съобщава британското издание Гардиън. Нидерландският национал бе една от основните трансферни цели на "червените дяволи" през лятото, но тогава така и не се стигна до разбирателство между двата клуба и играча.

Мениджърът на Юнайтед Ерик тен Хаг все още иска Де Йонг в състава си, но според информацията сделката отново ще бъде трудна за реализиране. През лятото Де Йонг отказа да премине на "Олд Трафорд", а през този сезон 25-годишният халф има 32 мача за каталунците във всички турнири и се чувства доволен на "Ноу Камп". Тен Хаг обаче вярва, че може да убеди Де Йонг да стане част от амбициозния му проект в Манчестър Юнайтед.

Остава под въпрос и с какъв трансферен бюджет ще разполага Тен Хаг през лятото, като това до голяма степен зависи от това дали ще има смяна на собствеността на клуба и кои ще са новите собственици на английския гранд. При всички положения основен приоритет за нидерландския специалист остава привличането на класен централен нападател, който да води атаката на тима.