Манчестър Юнайтед ще направи сериозно прочистване на отбора през лятото. Клубът се надява да успее да продаде шестима от настоящите си играчи, пише Football Insider.

Мениджърът Ерик тен Хаг иска да продължи революцията в тима и да изгради състав, който да се бори за най-големите трофеи, но първо трябва да освободи място за желаните от него нови попълнения, а освен това с продажбата на въпросните футболисти, той ще събере и добра сума, която може да използва за покупки.

Gulliver/GettyImages
40 снимки

Сред набелязаните за гонене са Антони Марсиал, Дони ван де Беек, Скот МакТоминей, Дийн Хендерсън, който е под наем в Нотингам Форест, Брандън Уилямс и Хари Магуайър. Въпросните футболисти не се вписват в плановете на Тен Хаг и дори и в момента не получават особено много игрово време. Затова и евентуална раздяла би била от полза и за самите играчи.

Добрата новина е, че към шестимата играчи вече има запитвания от други клубове. Това дава надежда на ръковдството на Ман Юнайтед, че по-лесно ще се стигне до тяхна продажба през лятото.