Почти сигурният нов мениджър на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг ще бъде изправен пред много сериозна работа по възстановяването на отбора по подобие на Сър Алекс Фъргюсън от преди почти 40 години.

Капитулацията на Юнайтед след 0:4 в гостуването на големи си съперник Ливърпул във вторник показа мащаба на задачата, която има да реши пред Тен Хаг, който ще стане техният пети постоянен мениджър, след като Фъргюсън се пенсионира през 2013 година.

Gulliver/GettyImages
78 снимки

Тен Хаг е изправен пред радикална промяна в отбора, който ще наследи през лятото, след като една дузина играчи се очаква да си тръгнат. Сред тях са Пол Погба, Неманя Матич, Джеси Лингард, Единсон Кавани, Хуан Мата и Лий Грант, които имат договори само до края на сезона.

Но поне шестима други играчи – Аарън Уан-Бисака, Ерик Баи, Фил Джоунс, Алекс Телес, Антони Марсиал и Маркъс Рашфорд, също биха могли да позволят на Тен Хаг да започне ремонта в тима, тъй като има вариант всички те да бъдат продадени. Един играч, който вероятно ще получи шанс да се докаже е сънародникът на Тен Хаг - Дони ван де Беек, който в момента е под наем в Евертън, но играеше под ръководството на бъдещия нов мениджър на Юнайтед в Аякс.

„Mirror“ сега съобщава, че с толкова много играчи, които ще напуснат, Юнайтед ще бъде доста зает на трансферния пазар това лято, като се очаква Тен Хаг да получи около 200 милиона паунда на разположение за нови играчи.

Изданието разкрива и потенциалните цели на „червените дяволи“. Двете основни цели са английското дуо Хари Кейн и Деклан Райс, въпреки че те биха излезли точно толкова, колкото се очаква да получи Тен Хаг. Именно поради тази причина от „Олд Трафорд“ са идентифицирали и по-евтини варианти. Става дума за нападателя на Бенфика Дарвин Нунес и халфа на Уулвърхемптън Рубен Невеш.