Отборът на Манчестър Юнайтед е приготвил 280 милиона евро, за да може да си осигури трансферните си цели за това лято. Според „Daily Mail“ „червените дяволи“ ще отделят 160 милиона евро за талисмана на Астън Вила Джак Грийлиш и звездата на Лестър Джеймс Мадисън. Мениджърът на тима Оле Гунар Солсякер вече се подсили с халфа на Спортинг Лисабон Бруно Фернандеш за 55 милиона евро, но смята, че тимът има нужда от още един „диригент“ в центъра на терена, особено, ако се стигне до раздяла с французина Пол Погба, която изглежда твърде вероятна.

23-годишният Мадисън се твърди, че е започнал преговори за нов договор с „лисиците“, но според медиите 20-кратните шампиони на Англия са готови да предложат близо 100 милиона евро за неговите услуги, като му предложат и възнаграждение от около 200 хиляди паунда на седмица.

Грийлиш пък е силно свързван с напускане на „Вила Парк“, а преди време се появиха и информации, че е дал и съгласието си за трансфер на „Олд Трафорд“. Отборите на Барселона и Реал Мадрид обаче също следят ситуацията с младия англичанин. Юнайтед обаче се надява близкото приятелство между двамата футболисти да спомогне за успешен край на трансферната сага.

"Mirror" пък добавя, че клубът е готов да плати още 120 милиона за другата си голяма трансферна цел – звездата на Борусия Дортмунд Джейдън Санчо.

В началото на седмицата зпълнителният вицепрезидент на клуба Ед Уудуърд обеща сериозна лятна селекция, която да даде спомогне на тима да се бори за трофеи.