Отборът на Манчестър Юнайтед продължава да води преговори с Барселона в опитите си да привлече Френки де Йонг. Пресата в Англия твърди, че двата тима дори са постигнали принципно споразумение за сумата по сделката, но тя продължава да изглежда далеч от евентуално завършване, тъй като има други аспекти за решаване.

Една от най-големите пречки е неразрешените проблеми около дължимите от страна на испанците заплати към играча, а от друга огромната неяснота около неговото желание да играе на „Олд Трафорд“.

По-рано днес пък стана ясно, че директори на двата клуба са провели среща в заведение в каталунската столица. От Англия специално за това дойдоха изпълнителният директор на „червените дяволи“ Ричард Арнолд и колегата му Джон Мъртоу, а от местна страна се появиха шефовете Матеу Алемани, Рафа Юст и съветникът на президента Жоан Лапорта - Жорди Кройф.

„talkSPORT“ обаче съобщава, че шефовете на Ман Юнайтед имат списък с полузащитници, ако в крайна сметка бъде преценено в определен момент, че сделката за Де Йонг не може да бъде осъществена. Рубен Невеш от Уулвърхемптън и Юри Тилеманс от Лестър Сити са двамата играчи, които вероятно ще бъдат желани като алтарнатива на нидерландеца.

Португалецът има договор до лятото на 2024-а година, но се смята, че ръководството на „вълците” са склонни да го пуснат срещу около 35 милиона паунда. Тилеманс, от своя страна, има само година от своя контракт и също в английската преса се твърди, че „лисиците“ биха се разделили с него срещу сума от порядъка на 25 милиона паунда. Интерес и към двамата играчи обаче има още от страна на Арсенал.