Отборът на Манчестър Юнайтед ще направи последен опит да подпише с полузащитника на Барселона Френки де Йонг. „Червените дяволи“ преследваха нидерландеца през цялото лято и дори се споразумяха за трансфера му за сумата от 72 милиона паунда. Самият футболист обаче досега отказваше да се присъедини към „червените дяволи“, защото иска да играе в Шампионска лига.

Тимът на Челси също регистрира интерес към полузащитника на Барса. 25-годишният Де Йонг остава в плановете на треньора на „каталунците“ Шави Ернандес и бе включен в стартовия състав при победата с 4:1 над Реал Сосиедад в неделя.

На „Камп Ноу“ обаче са поставени под финансов натиск, тъй като не успяха да регистрират новото си попълнение Жул Кунде и ще трябва да продават или да намалят заплатите на редица играчи, за да се впишат в регулациите на Ла Лига.

Според журналиста на нидерландското издание „De Telegraaf“ – Марсел ван дер Краан, от Ман Юнайтед ще опитат отново късмета си с Де Йонг. Той съобщава, че мениджърът на англичаните Ерик тен Хаг е получил допълнителни финансови средства за последните седмици от прозореца. Твърди се, че офертата на Юнайтед за Де Йонг е изтекла, което означава, че потенциално ще трябва да се предоговарят с Барса за полузащитинка.

„Sport“ пък съобщава, че „каталунците“ са уредили среща, за да ускорят продажбата на халфа. Отношенията между Барселона и Де Йонг стават все по-напрегнати, като клубът настоява нидерландецът или да намали заплатата си, или да напусне клуба.