Отборът на Манчестър Юнайтед е възобновил интереса си към полузащитника на Лестър Сити Юри Тилеманс. 25-годишният белгиец изигра силен сезон на „Кинг Пауър Стейдиъм“, като записа 49 мача, 7 гола и 5 асистенции. На „Олд Трафорд“ отдавна са му хвърлили око и сега в клуба сериозно обмислят да изпратят оферта за него, твърди „The Times“.

Договорът на Тилеманс изтича след година и от Лестър са склонни да преговарят за негова продажба при добра оферта. Досега се смяташе, че Арсенал е фаворит за подписа му, но след привличането на Фабио Виейра интересът на „артилеристите“ намаля. Това отваря широко вратата пред Юнайтед, който може да се възползва от ситуацията и да вземе белгиеца в редиците си.

Смята се, че в момента „червените дяволи“ водят преговори за Френки де Йонг от Барселона. Дори и тази сделка да стане факт, това не изключва евентуалното привличане и на Тилеманс. На „Олд Трафорд“ имат сериозен недостиг на централни халфове след напускането на Пол Погба, Неманя Матич, Джеси Лингард и Хуан Мата. Така че не е изключено клубът да се подсили не с един, а с двама нови играчи в тази зона. Друга опция е Кристиан Ериксен от Брентфорд.