Дръзкият опит на Уест Хем Юнайтед да привлече под наем капитана на Манчестър Юнайтед - Хари Магуайър, е бил неуспешен, след като „червените дяволи“ са настояли, че защитникът няма да напуска „Олд Трафорд“, пише Daily Mail. Бъдещето на Магуайър в Юнайтед е обвито в мъгла, тъй като английският национал вече не е първи избор на Ерик тен Хаг за центъра на защитата.

Нидерландецът предпоча да използва двойката Рафаел Варан и Лисандро Мартинес пред 29-годишния Магуайър, а дори левият бек Люк Шоу игра като централен бранител за негова сметка.

58 снимки

Уест Хем, който е в тежка ситуация, след като се намира в опасната зона на 18-то място с 15 точки след 19 мача, искаше да подсили защитата си с Магуайър. „Чуковете“ се надяваха, че може да бъде постигната сделка, подобна на успешния наем на Джеси Лингард преди две години. Въпреки това „червените дяволи“ за отхвърлили предложението, тъй като Тен Хаг иска да задържи Магуайър до края на сезона.

Юнайтед участва във всичките три турнира в Англия, както и в Лига Европа, а нидерландецът вярва, че Магуайър все още има ключова роля, тъй като предстоят много мачове. Защитникът има 15 мача за Юнайтед досега този сезон, но само в седем от тях игра като титуляр.