Отборът на Манчестър Юнайтед ще се стреми да изчисти около 80 милиона паунда от разходите си за заплати това лято. Това е сумата, която е определена от ръководството на „червените дяволи“, с което ще бъде подпомогнат и новия мениджър Ерик тен Хаг на трансферния пазар, тъй като се очаква да има сериозни промени в отбора, който завърши шести във Висшата лига, твърди „Daily Star“.

Френският полузащитник Пол Погба, който взима по 275,000 паунда на седмица и уругвайският нападател Единсон Кавани (250,000 паунда) са най-високоплатените звезди на Юнайтед, които определено ще напускат. И двамата ще си тръгнат като свободни агенти, тъй като договорите им изтичат в края на кампанията.

15 снимки

Други играчи с големи заплати, които също имат  контракти само до края на месец юни и ще напуснат, са испанският плеймейкър Хуан Мата (175,000 паунда), сръбският полузащитник Неманя Матич (140,000 паунда) и английският национал Джеси Лингард (110,000 паунда). Останалата част от съкращаване на разходите ще бъде завършена чрез продажбата на други футболисти, които все още имат договор, но няма да влизат в плановете на Тен Хаг.

Смята се, че става дума за Антони Марсиал (250,000 паунда на седмица), Ерик Баи (110,000 паунда), Аарън Уан-Бисака (90,000 пануда), Дийн Хендерсън (110,000 паунда) и Фил Джоунс (80,000 паунда). По този начин ще се освободи сериозно място  бюджета и незабавно ще осигури възможност за нови входящи трансфери.

Междувременно Тен Хаг е провел разговори с вратаря Давид де Хеа относно начина, по който той обича вратарите да разиграват топката. Това никога не е било една от силните страни на испанеца, но му е било казано, че той ще бъде съществена част от неговата революция на „Олд Трафорд“.