Манчестър Юнайтед иска да подсигури дългосрочното бъдеще на Маркъс Рашфорд на „Олд Трафорд“ преди края на годината, за да отблъсне интереса на европейските грандове към него. Нападателят навлезе в последните осем месеца от договора си и Юнайтед или ще му предложи нови условия, или ще задейства допълните 12 месеца от настоящия му контракт, защото в противен случай Рашфорд ще може да започне официални преговори с чуждестранни клубове от 1 януари.

През лятото агентите на английския национал се срещнаха с  Пари Сен Жермен, но „червените дяволи“ бяха категорични, че нападателят не се продава.

Gulliver/GettyImages
65 снимки

Рашфорд навърши 25 години в понеделник, след като отпразнува своя гол №100 за Юнайтед в неделя, когато вкара с глава победното попадение срещу Уест Хем.

„Daily Mail“ твърди, че мениджърът Ерик тен Хаг вижда Рашфорд като централна част от плановете си. Самият Рашфорд също иска да остане в клуба, към който се присъедини на седемгодишна възраст. Въпреки това може да е трудно за двете страни да се споразумеят за нов договор преди Нова година, особено ако Рашфорд вземе участие на световното първенство с Англия този месец.

Юнайтед може да активира 12-месечното удължаване, което е включено в повечето от договорите на техните играчи. Това ще им спечели време за преговори за нов контракт през следващата година.