Манчестър Юнайтед досега не е влизал в контакт с атакуващия полузащитник на Арсенал Месут Йозил, съобщи "Manchester Evening News", позовавайки се на свои източници.

Миналата седмица британските медии писаха, че Йозил е уведомил съотборниците си от Арсенал, че ще продължи кариерата си на "Олд Трафорд".

Контрактът на 29-годишния футболист изтича през лятото на 2018 г. и няма да бъде продължен, тъй като клубът не може да изпълни финансовите претенции на Йозил. По тази причина Арсенал ще направи опит да го продаде през зимата.

"Manchester Evening News" твърди, че "червените дяволи" досега не са проявявали интерес към 29-годишния немски национал, но е факт, че футболистът е в прекрасни отношения с Жозе Моуриньо, с който работи в Реал.

Йозил е избрал три отбора, в които желае да премине - Манчестър Юнайтед, Реал или Барселона. Варианти с клубове от Италия или Турция не влизат в плановете му, твърди изданието.

Очаква се Арсенал да иска за футболиста си сума от порядъка на 15-20 млн. паунда. Йозил настояваше заплатата му в Арсенал да скочи на 350 000 паунда седмично, а "артилеристите" му предлагаха 275 000 и преговорите пропаднаха.

Венгер: Йозил ще бъде 100 процента професионалист

Германският национал премина в Арсенал през 2013 г., когато бе привлечен от Реал Мадрид за 42,5 милиона паунда. 

Арсенал се отказа, подготвя зимна раздяла с Йозил

Изненада: Йозил обявил в съблекалнята новия си отбор