Мениджърът на Манчестър Юнайтед - Ерик тен Хаг, няма желание да се разделя с полузащитника Скот МакТоминей през януари, съобщава 90min. Шотландският национал се превърна във важен играч за нидерландеца, за да си позволи да го загуби, въпреки че клубът се опита да го продаде през лятото. Уест Хем беше близо до сключването на сделка за 50 милиона паунда за МакТоминей, който също привлече интерес от страна на Нюкасъл.

Но звездата на Шотландия е впечатлил клубния си мениджър по време на тренировките, а също и в ангажимента си към Юнайтед. Той спаси „червените дяволи“ миналия уикенд срещу Брентфорд, след като се появи като резерва и отбеляза два гола в добавеното време, за да донесе пълен обрат и победа за своя тим. МакТоминай показва отлични игри и за страната си, като срещу Испания отбеляза гол от зрелищен свободен удар, който обаче спорно беше отменен.

Междувременно Тен Хаг смята, че не може да си позволи да загуби още един важен играч през този сезон за отбора, който беше засегнат от доста контузии. Все пак, изданието пише, че в клуба ще омбислят негова продажба, но само срещу правилната цена. 26-годишният МакТоминей има договор на „Олд Трафорд“ до лятото на 2025-а година, като клубът има и опция за удължаването муе на този договор с още една година. Шотландецът играе за Ман Юнайтед от шестгодишна възраст и дебютира за първия отбор през 2017-а година, като е записал 215 мача за клуба, отбелязвайки 21 гола.

Късният му дубъл срещу Брентфорд вече надмина резултата му от голове в лигата през последните му две кампании, когато отбеляза само едно попадение. Макар че е в осмия си сезон за „червените дяволи“, МакТоминай е спечели само един трофей в кариерата си – Купата на Лигата през миналия сезон.