Манчестър Юнайтед се интересува от звездата на Реал Сосиедад Такефуса Кубо като заместник на крилото Антони. 22-годишният бразилец се присъедини към мениджъра Ерик тен Хаг на „Олд Трафорд“ през лятото на 2022-а година за сериозните 85,5 милиона милиона паунда, но напълно разочарова с изявите си. Той има едва осем гола и три асистенции в 62 мача до момента, а през този сезон няма принос за нито едно попадение на отбора си, независимо че вече е изиграл 18 срещи.

Поради тази причина „червените дяволи“ са се насочили към потенциален негов заместник. The Sun смята, че това е именно Такефуса Кубо. 22-годишният японски национал изкара четири години в академията на Барселона, след което през 2019 година отиде в големия съперник Реал Мадрид. Той така и не успя да запише дебют за „Лос бланкос“, които го преотстъпваха под наем на Майорка, Виляреал и Хетафе. През миналия сезон Реал Сосиедад го привлече срещу 6.5 милиона евро. Оттогава той се представя много силно и има 15 гола и 13 асистенции в 67 мача за отбора от Сан Себастиан.

Според изданието, доказателство за това, че интересът на Юнайтед към него е все по-сериозен, е фактът, че скаути на „червените дяволи“ са гледали на живо изявите на японеца в минимум седем мача на Сосиедад от началото на сезона.

През лятото Наполи отправи оферта в размер на 30 милиона евро за Кубо, но предложението бе отхвърлено. Японецът има договор с Реал Сосиедад до лятото на 2027-а година, а според испанските медии в договора му има освобождаваща клауза в размер на 60 милиона евро.