Манчестър Юнайтед е готов да отдели 60 милиона, за да привлече защитника на Наполи Ким Мин-Дже, който се очаква да бъде заместника на Хари Магуайър. 30-годишният английски национал се превърна в пети избор за централен защитник на мениджъра Ерик тен Хаг и прекара по-голямата част от сезона на резервната скамейка.

Въпреки че нидерландският специалист оказа публична подкрепа към Магуайър, на „Олд Трафорд“ са готови да го продадат през лятото и да си върнат част от тези 80 милиона, които платиха на Лестър за него през 2019-а година.

14 снимки

„Червените дяволи“ биха искали да вземат нов централен защитник, който да компенсира напускането на Магуайър и точно тук се намесва Ким. Според италианското издание Corriere dello Sport, Ман Юнайтед е готов да извади 60 милиона евро, колкото е записаната в договора му откупна клауза, за да вземат южнокорееца в редиците си.

26-годишният Ким се премести в Неапол от турския гранд Фенербахче миналото лято за около 20 милиона евро и почти веднага се доказа като основен играч на партенопеите. Неговите чудесни изяви бяха в основата на това Наполи да спечели първата си титла в Серия А от 33 години насам.

Сега Ким може да наследи Магуайър, който все още е капитан на Юнайтед. Тен Хаг предпочита Рафаел Варан и Лисандро Мартинес като основно дуо в центъра на отбраната. Въпреки че и двамата в момента са контузени, и Магуайър е на разположение, мениджърът на „червените дяволи“ залага на Виктор Линделоф и Люк Шоу, който изначално е ляв бек.