Манчестър Юнайтед планира да извади оферта на стойност 115 милиона евро за футболиста на Барселона Филипе Коутиньо през летния трансферен прозорец, твърди „Mirror“.

Каталунците е малко вероятно да се съгласят да приемат подобна оферта при положение, че само преди година и половина платиха за бразилския футболист на Ливърпул 120 милиона евро, плюс 40 милиона евро допълнителни бонуси.

„Червените дяволи“ са се насочили към привличането на 26-годишния футболист и преговорите с Барселона няма да бъдат лесни.

В същото време Коутиньо се смята, че е готов да се завърне във Висшата лига, след като не успя да се адаптира към начина на игра на Барселона.

Бразилският футболист е провел вече няколко разговора с играчи на Манчестър Юнайтед и е проверил възможността за трансфер на „Олд Трафорд“.

Бразилският полузащитник копнее за Висшата лига и иска да се върне към английския футбол.

Коутиньо остана изключително разочарован от отношението на публиката към него в мача срещу Райо Валекано. През второто полувреме, когато той бе сменен, публиката го освирква.

Бразилецът смята, че няма да успее да продължи да играе за Барселона, където пристигна като звезда, но ролята му бе размина от тревожното му представяне. Изглежда, че само Ернесто Валверде продължава да вярва в него, макар и все по-малко, но продължава да му дава нови възможности, които обаче халфът не използва.

Говори се за ментален проблем за Коутиньо, който не успява да се адаптира към Барселона, тъй като не разбира идеята за играта на каталунците. С тези предпоставки бразилецът се замисля за напускане на „Камп Ноу“, за да забрави този мрачен етап от неговата кариера. Освиркванията по адрес на Коутиньо са предизвикали това негово решение, според „Mirror“.