Манчестър Юнайтед е изготвил кратък списък от трима нападатели, от които клубът ще избира кого да привлече това лято, включително звездата на Тотнъм Хари Кейн. В момента „червените дяволи“ работят по трансфера под наем Вут Вегхорст до края на сезона, след като нападателят е искан лично от мениджърът Ерик тен Хаг. Сънародникът на специалиста, който отбеляза два гола за Нидерландия срещу Аржентина на четвъртфинала на Световното първенство в Катар, е под наем в турския Бешикташ от Бърнли.

Юнайтед търси нов таран, след като разтрогна договора с Кристиано Роналдо заради скандалното му интервю с журналиста Пиърс Морган. Това остави Тен Хаг единствено с Антони Марсиал и Маркъс Рашфорд като опции за върха на атаката. През януари обаче „червените дяволи“ ще могат да привличат играчи само под наемс. Очакванията са през лятото Юнайтед да извади сериозни пари за дългосрочен заместник на португалеца.

Gulliver/GettyImages
53 снимки

ESPN сега разкрива, че на „Олд Трафорд“ разглеждат три имена за летния трансферен прозорец. Голмайсторът  на Наполи Виктор Осимен и Бенямин Шешко, който се присъедини към РБ Лайпциг от Ред Бул Залцбург, са в списъка. Въпреки това присъствието на нападателя на Тотнъм и капитан на Англия Кейн се определя като цел №1. Клубът е наясно, че договорът на 29-годишния играч в северен Лондон изтича през лятото на 2024-а година и все още не е подписал удължаване.

Кейн беше готов да се присъедини към Манчестър Сити през лятото на 2021-а година, като „гражданите“ искаха да го привлекат, но президентът на Тотнъм Даниел Леви остана твърд в позицията си и настоя, че футболистът не се продава.

Юнайтед привлече множество нападатели през последните години, среед които Радамел Фалкао, Златан Ибрахимович, Одион Игало, Ромелу Лукаку, Единсон Кавани и Кристиано Роналдо, но нито един от тях не предостави дългосрочно решение за нуждите на клуба, като Рашфорд и Марсиал са единствените постоянни играчи в атаката.