Отборите на Манчестър Юнайтед и Тотнъм ще се борят за вратаря на Уест Бромич Албиън Сам Джонстън, който ще стане свободен агент в края на сезона, когато изтича договора му. Уест Хем и Саутхемптън също се интересуват от 29-годишния страж, но „Sky Sports“ твърди, че Джонстън ще избира измежду „червените дяволи“ и „шпорите“.

Английският национал иска да се завърне във Висшата лига, нещо, което „джордитата“ не могат да му осигурят, тъй като заемат 12-то място в Чемпиъншип.

В Тотнъм гледат на Джонстън като на идеалната резерва и евентуален наследник на 35-годишния капитан на тима Юго Лорис, докато в Юнайтед искат бившия си играч, който напусна клуба през 2018 година, да се върне, за да бъде алтернатива на Давид Де Хеа, което ще им позволи да се разделят с Дийн Хендерсън.

Джонстън е в отлична форма през този сезон, като има 15 „сухи“ мрежи в 36 мача в Чемпиъншип. Окончателното решение на стража може да се сведе до това кой отбор може да му предложи футбол в Шампионска лига през следващия сезон, което на този път изглежда по-вероятно да бъде Тотнъм.